Категорије
СНП

Promjena vlasti je uslov za bolji život svih nas

Sa sjednice OO SNP Bijelo Polje poručeno:

Sinoć je u Bijelom Polju održana sjednica Izvršnog odbora OO SNP, kojom je predsjedavao dr Radosav Rašo Nišavić. Data je puna podrška politici rukovodstva partije na čelu sa Vladimirom Jokovićem, posebno u dijelu odnosa prema našoj crkvi, Mitropoliji crnogorsko-primorskoj.

Na sjednici je zaključeno da ćemo i ubuduće slušati sve preporuke naše crkve i sveštenstva na čelu sa našim Episkopskim savjetom. Još jednom, najoštrije osuđujemo hapšenje episkopa budimljansko-nikšićkog vladike Joanikija, sveštenstva, nedužnih građana, kao i privođenje i hapšenje novinara, što smatramo nedopustivim i mimo svih evropskih i demokratskih načela kojima težimo.

SNP je i uvrijeme korone pokazala svoje lice i odgovoran odnos prema građanima. Osim novčanih donacija, ogromne pomoći u opštinama gdje uspješno vršimo vlast, u našem gradu smo predložili i niz mjera za pomoć onima kojima je u ovom trenutku najneophodnija. Nažalost, naše predložene mjere nijesu usvojene, ali su ih predstavnici vlasti na kalkulantski način predstavili kao svoje. Istovremeno, naš odbornički klub je u potpunosti odgovorio postavljenim partijskim zadacima, ukazujući na pogubnost sprovođenja lokalne politike, posebno u odnosu prema crkvi, kao i zloupotrebi pandemije u partijske svrhe. Posebno izaziva ogorčenje činjenica da je vlast i ovu situaciju iskoristila da pomaže isključivo članovima DPS-a.

Poštujući Crnu Goru kao staru državu, a ne privatnu tvorevinu stvorenu 2006. godine, koristimo i ovaj datum da našim sugrađanima ukažemo na pogubnost politike koju sprovodi DPS, podstičući podjele na njihove i naše i atmosferu obračuna, skrećući pažnju sa stvarnih problema.

Mi znamo da naše građane interesuje kakve će plate imati, hoće li imati posla i kakva je budućnost njihove djece, a ne teme iz prošlosti koje, po svojoj ustaljenoj matrici, forsira aktuelni režim. Oni nemaju rješenja za ogromne ekonomsko-socijalne probleme i izmišljaju nove podjele po starim, njima svojstvenim, metodama. SNP smatra da je promjena vlasti uslov za bolji život i perspektivu kako Bijelog Polja, tako i cijele države.

Neka nam živi Crna Gora, ali ne privatna država nekolicine moćnika, nego naša časna, poštena, njegoševska Crna Gora. U toj novoj, modernijoj i pravednijoj državi jednakih šansi za sve, biće bolje i našim Bjelopoljkama i Bjelopoljcima. Za tu i takvu otadžbinu bori se i izboriće se vrlo brzo i Socijalistička narodna partija Crne Gore.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.