Категорије
СНП

SNP najoštrije osuđuje skrnavljenje spomenika na Ravnom lazu

Saopštenje za javnost Odbora SNP Glavnog grada Podgorica

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica najoštrije osuđuje skrnavljenje spomen ploče na Ravnom Lazu, u Piperima, posvećene organizatorima slavnog Trinaestojulskog ustanka, po kojem je Crna Gora postala poznata širom Evrope i zapalila luču otpora fašizmu na porobljenom kontinentu.

Želimo da vjerujemo da je ovaj vandalski čin djelo nesavjesnog pojedinca, a nikako organizovani akt, kojim bi se željela nanijeti šteta Crnoj Gori, njenom miru, poretku i skladu.

Ipak, čudi nas što se ovakve stvari dešavaju upravo u ovim vremenima i na taj način doprinosi podgrijavanju strasti u i onako pregrijanoj atmosferi. Smirivanju tenzija ne pomažu nikako ni zapaljive izjave ministra kulture i gradonačelnika Podgorice, koji su u svojim glavama, kao pravi policajci ili kriminalistički inspektori, već locirali počinioce ovog nedjela i osudili ih, te tako bacili sjenku na čitave grupe ljudi, ne misleći pritom da se još uvijek ne zna ko stoji iza ovog sramnog postupka.

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica poziva nadležne organe da što prije riješe ovaj slučaj, a pojedince koji obavljaju visoke državne funkcije da povedu računa o izjavama koje daju i ljudima koje targetiraju, te tako stvaraju dodatne probleme našem društvu.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.