Категорије
Спорт

Rukometaši Berana novi prvoligaši

➡️ Rukometni klub „Berane 1949“ će se od sledeće sezone takmičiti u Prvoj muškoj rukometnoj ligi, odlučeno je na jučerašnjoj sjednici upravnog odbora RSCG u Podgorici. Nakon više od deset godina Beranci ponovo će igrati sa najboljima. Podsjećamo, naši rukometaši su ovu sezonu završili kao prvoplasirani tim Druge lige.

Odluka Rukometnog saveza od 22. aprila ove godine je na zahtjev klubova i sugestije Ministarstva sporta i mladih, dopunjena članom kojim se definiše proširenje Prve muške i Prve ženske lige.

„Odluka je donešena na inicijativu klubova, koja je dostavljena na izjašnjenje svim klubovima koji nastupaju pod okriljem Saveza, a koji su su istu većinski podržali. Tako je uvažen većinski stav klubova, ali i sugestija Ministarstva sporta i mladih da se prethodna odluka preispita, u kontekstu popuštanja preventivnih mjera koje su bile na snazi u borbi protiv epidemije novog koronavirusa, te usvajanja Privremenih smjernica za normalizaciju sportskih aktivnosti.

Novom odlukom Upravnog odbora RSCG predviđeno je da dio odluke od 22. aprila ostaje na snazi, dok se dio tačaka izmijenio, kako bi se uvažila inicijativa sa kojom je saglasna većina klubova. Nije došlo do promjene suštine prethodne odluke, a koja se odnosi na prekid rukometnih takmičenja za ovu sezonu, čime se pokazuje briga o zdravlju igrača koje je prioritet za Rukometni savez Crne Gore. Odluka je takođe, na zahtjev klubova dopunjena članom kojim se definiše proširenje Prve muške i Prve ženske lige“, stoji u saopštenju Saveza, objavljenom na njihovom sajtu.

➡️ Predsjednik RK „Berane 1949“ Dragić Vukić je podsjetio da je novi rukometni klub osnovala Opština Berane, na incijativu predsjednika opštine, kao i da su u kratkom vremenskom roku ostvarili zapažene rezultate.

„Ozbiljnim radom igrača i uprave kluba, završili smo takmičenje u Drugoj ligi kao prvoplasirani“, kazao je Vukić i dodao:
„Veliku zahvalnost dugujemo RSCG na čelu sa predsjednikom saveza Petrom Kapisodom, koji je od samog početka pokazao veliku spremnost da unaprijedi rukomet u Crnoj Gori. Takođe, zahvaljujemo i svim klubovima koji su podržali inicijativu o proširenju lige. Još jednom ističem da je Upravni odbor našeg kluba ozbiljno odgovorio i opravadao ukazano povjerenje“.

Podsjećamo da je UO RSCG odlučio 13. marta da se zbog situacije sa panedemijom, prekida takmičenje u Prvoj, Drugoj i Kadetskoj muškoj ligi, kao i Drugoj ženskoj ligi, dok se u Prvoj ženskoj ligi i pionirskim ligama sezona poništava.

„Utvrđuje se prekid takmičenja u Prvoj muškoj ligi, Drugoj muškoj ligi, Kadetskoj muškoj ligi i Drugoj ženskoj ligi na dan 13.03., a stanje na tabeli na prethodno navedeni dan, utvrđuje kao konačno stanje za sezonu 2019/20., pa se proglašavaju: RK Lovćen za prvaka Prve muške lige, RK Berane 1949 za prvoplasirani tim Druge muške lige, RK Brskovo za drugoplasirani tim Druge muške lige, RK Mornar 7 za prvaka Kadetske muške lige, ŽRK Nikšić za prvoplasirani tim Druge ženske lige i ŽRK Tivat za drugoplasirani tim Druge ženske lige“, navodi se dalje na sajtu RSCG.

Pravo učešća u evropskim kupovima za muškarce za sezonu 2020/21. imaju klubovi koji su taj status stekli na osnovu konačnog stanja na tabeli za sezonu 2019/20., dok pravo učešća u evropskim kupovima za žene imaju klubovi koji su taj status stekli na osnovu končanog stanja na tabeli za sezonu 2018/19.

„Na snazi ostaju odredbe odluke od 22.04. kojima je definisano da se završnica Kup takmičenja za sezonu 2019/20 u muškoj i ženskoj konkureciji odlaže se za septembar 2020. godine, dok uplaćene kotizacije za sezonu 2019/20 važe i za sezonu 2020/21. U Prvoj muškoj ligi u sezoni 2020/21 takmičiće se 10 klubova i to 8 klubova koji su taj status imali tokom sezone 2019/20, kao i dva prvoplasirana tima Druge muške lige u sezoni 2019/20 – RK Berane 1949 i RK Brskovo. U Prvoj ženskoj ligi u sezoni 2020/21 takmičiće se 8 klubova i to 6 klubova koji su taj status imali tokom sezone 2019/20, kao i dva prvoplasirana tima Druge ženske lige u sezoni 2019/20 – ŽRK Nikšić i ŽRK Tivat“, stoji u saopštenju RSCG.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.