Категорије
Актуелно

Donijeli smo niz mjera za pomoć ugroženima od pandemije korona virusa

Mijuško Bajagić, predsjednik Opštine Plužine

Predsjednik Opštine Plužine Mijuško Bajagić saopštio je da je epidemija koronavirusa uticala, a uticaće u narednom periodu još više na privrednu sliku tog područja.

Najveći problem imaju oni koji se bave djelatnostima iz turizma, a posljedice osjećaju svi građani – i nezaposleni i sezonski radnici.

„Sve je to na neki način uvezano, manja je potražnja za poljoprivrednim proizvodima, svaki građanin naše opštine je osjetio posljedice krize. Neko više, neko manje. Trudimo se da se prevaziđe problem. Donijeli smo niz mjera za pomoć ugroženima. Skoro 700 građana je obuhvaćemo paketom mjera“, rekao je Bajagić u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG).

On je pojasnio da će paketom mjera biti obuhvaćeni penzioneri sa manjim primanjima, ljudi sa biroa, socijalni slučajevi, samohrani roditelji i oni koji primaju staračke naknade.

„Vlasnici turističkih i ugostiteljskih objekata, i za njih smo donijeli mjere, trudimo se da ublažimo posljedice“, rekao je Bajagić.

Mjere Nacionalnog koordinacionog tijela su se, kaže, sprovodile u skladu sa mogućnostima, te da niko nije dolazio sa strane kako bi donio virus.

„I građani i uprava su se pridržavali striktno naredbi i instrukcija NKT-a, pa smo imali sreću da nas je zaobišao virus. I građani su dosta pomogli“, rekao je Bajagić.

Jedini hotel u gradu je bio zatvoren deset godina, kaže Bajagić. Budvanska rivijera je, kako je saopštio, bila jedno vrijeme vlasnik „ali nije preduzimala ništa da se otvori hotel“.

„Prošle godine imali smo sreću da je hotel kupio otac poznatog košarkaša Bogdana Bogdanovića, inače mještanin iz Plužina. Tu se rodio, živio. Sad je u Beogradu. Ova pandemija je dosta poremetila početak radova na hotelu“, ističe Bajagić, uz napomenu da će hotel imati četiri zvjezdice.

Nada se da će uspjeti da izvuku makar nešto od ljetnje turističke sezone, budući da su najveći broj gostiju uvijek imali u julu i avgustu.

Izvor: RTCG

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.