Категорије
СНП

Nema veće nepravde od selektivne pravde

Saopštenje za javnost OO SNP Ulcinj

Uz obezbjeđenje jakih policijskih snaga, kojim je gle čuda rukovodila osoba čiji su korijeni iz ovog grada, jutros je porušen započeti manastirski konak na Briskoj gori kod Ulcinja.

Svetinje su uvijek bile svetinje i to treba da ostanu, u njih se ne smije dirati bez obzira kojoj ko religiji pripada, one moraju da ostanu iznad svih političkih ili drugih dešavanja. Vlada Crne Gore, Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Uprava za inspekcijske poslove iz samo njima znanih razloga, selektivno primjenjuje Zakon o uređenju prostora i izgradnji objekata vrijeđajući osjećanja vjernika.

Zato nijesmo sigurni da ovdje nije u pitanju još jedna demonstracija animoziteta prema pravoslavnim vjernicima, naprotiv, stiče se utisak da su ovim činom državne vlasti po ko zna koji put diskriminisale pravoslavne vjernike i Mitropoliju crnogorsko-primorsku.

Postavlja se pitanje zašto je baš vjerski objekat odabran za rušenje kad su u njegovoj blizini bez građevinskih dozvola izgrađene višespratnice, a i u samom gradu ima vjerskih objekata koji su bez odobrenja za gradnju i upotrebnih dozvola.

Sve ovo i previše zlokobno zvuči, ali se nadamo da u našoj državi Crnoj Gori, još ima dovoljno mudrosti da se ove i ovakve stvari prevaziđu u korist svih građana i naše države.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.