Категорије
Актуелно

Пејовић одговорио Вељовићу: И поред опструкција литије ће се одржавати; Зашто се Вељовић није огласио уочи прославе државног празника?

Ако је неко имао дилему о снази достојанствених, мирних, молитвених литија у Црној Гори онда је то данас постало јасно

Парох подгорички Никола Пејовић у изјави достављеној „Вијестима“, казао је да директор Управе полиције (УП), Веселин Вељовић шири безбједносну и здравствену панику.

Вељовић је рекао „да се у само једном кластеру са литије коронавирусом инфицирало око 70 особа.“

„Ако је неко имао дилему о снази достојанствених, мирних, молитвених литија у Црној Гори онда је то данас постало јасно. Изјава господина Вељовића са координисаном акцијом специјалних антитерористичких јединица на приморју које су кренуле да скрнаве светиње су нови, можда и последњи покушај да се оне спријече. Коме је у интересу да директор полиције не говори истину? Литије су обустављене прије појаве коронавируса у ЦГ, па се питамо којим истражним поступком је Вељовић уврдио тзв кластер на литији. Цијело вријеме смо били убијеђени да о кластерима и обољелима ми, грађани Црне Горе сазнајемо од Надлежних здравствених институција а не од Директора полиције“, казао је Пејовић.

Пејовић је рекао да „неосновано и са позиције за коју није надлежан Господин Вељовић шири панику и безбједносну и здраствену, саопштавајући ноторну неистину.“

Душко Марковић и Веселин Вељовић (десно)

„Подаци које је изнио немају утемељење у званичним подацима које су грађани добили од НКТ. А на основу њих, од световасилијевске литије у Никшићу до данас немамо нових случајева заражених коронавирусом. Заједно са НВО Акцијом за људска права и Институтом Алтернатива, али и са свом домаћом и међународном јавношћу питамо се да ли је селективна правда постала неписани устав за ову власт и самог Вељовића? Питамо се и зашто се Вељовић оваквим или сличним саопштењем није огласио уочи прославе државног празника или недавног грађанског протеста у центру Подгорице – када су, очигледно прекршене мјере на јавним окупљањима грађана, а које су биле веома строжије него што је данас случај? Ово не говорим из позиције да нам сметају прославе и протести, већ због очигледне злоупотреби здравствених мјера и недостатку јасних принципа. Коначно, најављене литије су препознате као споменик достојанственог држања њених учесника. Манифестација мира, љубави и одговорног понашања . И поред опструкција литије ће се одржавати уз поштовање свих предвиђених мјера, не кршећи их ништа више у односу на поменуте догађаје„, рекао је Пејовић „Вијестима“.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.