Категорије
СНП

Ni rušenje manastirskih konaka neće zaustaviti narodni duh

Nemile slike stigle su jutros iz Ulcinja, iz mjesta Briska gora, gdje je nedavno osveštan manastir Svetog Vasilija Ostroškog. Bageri i kamioni uz pratnju policije, srušili su temelje manastirskih konaka koji su počeli da se grade za potrebe vjernog naroda sa ovog područja.

Reklo bi se da je vlast već počela da primjenjuje diskriminatorski Zakon o slobodi vjeroispovijesti ali ni tamo ne piše da će se bogomolje rušiti. O čemu se ovdje radi, niko još uvijek ne zna. Objašnjenja nema, samo brujanje bagera i kamiona i zvuk crkvenih zvona uz molitvu sveštenika.

Pitamo se, mada to odavno i znamo, da li se ova vlast bilo čega boji. Ako se ne boji zakona i kazne, zar se ne plaši Boga i Božije kazne. Naravno da ne, jer njima ništa nije sveto. Čini se da sva ova nepočinstva koja čine, od hapšenja i suđenja sveštenicima do rušenja vjerskih objekata, rade iz straha. Jer, kako drugačije objasniti ovo divljaštvo učinjeno u ranu zoru u Ulcinju.

Posebno ako se zna da je konak započet na prostoru grada Ulcinja gdje ne treba remetiti multikulturalni sklad. Ova sramota, ko god je naredio, bilo Podgorica, bilo Ulcinj, ostaće zabilježena na sramnoj stranici početka obračuna vlasti sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom i vjernim narodom.

Socijalistička narodna partija najoštrije osuđuje ovaj bezumni čin vlasti jer samo oni su mogli prirediti ovako nešto. Dozovite se više pameti, okanite se inaćenja i sile, jer zbog vaših loših poteza stradamo svi.

Na kraju, ponovo postavljamo pitanje: koji je nesretnik ovo naredio, po kojem članu zakona, zašto se zakon selektivno sprovodi? Shvatite da narodni duh ne možete poraziti.

SNP podržava Mitropoliju crnogorsko-primorsku i najavaljene litije koje će dati odgovor na sva postavljena pitanja. Zato – svi na litije! Poručujemo da će i ovoga puta pobijediti vjerni narod i Njegoševa Crna Gora.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.