Категорије
Актуелно

Још једна БРУКА „институција“: Свештеницима Жељку Ћалићу и Мирчети Шљиванчанину одређен притвор до 72 сата

Приликом напуштања зграде Суда, полиција је раздвојила о. Мирчету Шљиванчанина од његовог браниоца, што је преседан

Свештеницима Жељку Ћалићу и Мирчети Шљиванчанину, одређено је задржавање до 72 сата.

О. Жељко Ћалић (Фото: Милош Вујовић)

Свештенику Жељку Ћалићу из Даниловграда након саслушања у подгоричком Основном државном тужилаштву одређено је задржавање до 72 сата, због како се наводи у рјешењу “постојања основане сумње да је извршиио кривично дјело непоступања по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести из чл. 287 Кривичног закона Црне Горе”.

Полиција спроводи о. Жељка Ћалића (Фото: Милош Вујовић)

С друге стране, бранилац о. Мирчете Шљиванчанина господин Милојевић изјавио је да је о. Шљиванчанину изречено задржавање до 72 сата због, како је рекао, непоступања по мјерама НКТ-а и опасности да ће поновити дјело.

О. Мирчета Шљиванчанин

О. Шљиванчанин је негирао оптужбе које су му стављене на терет. Такође, бранилац је изјавио да је полиција одвојила њега од о. Шљиванчанина приликом напуштања зграде Суда, што је преседан. Бранилац је најавио улагање жалбе.

Окупљени грађани

Подсјетимо, свештеници Жељко Ћалић и Мирчета Шљиванчанин су синоћ лишени слободе након што су дали изјаве због литија која су одржане у Даниловграду у Подгорици, а за које су били наведени као организатори у захтјевима поднијетим Управи полиције за одобрење јавних окупљања.

Током њиховог саслушања испред Тужилаштва се окупило више свештеника и стотине грађана.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.