Категорије
СНП

SNP Danilovgrad najoštrije osuđuje hapšenje sveštenika Ćalića

Opštinski odbor SNP Danilovgrad najoštrije osuđuje odluku državnih organa Crne Gore o zadržavanju danilovgradskog paroha Željka Ćalića koji je sinoć priveden sa ostalim sveštenicima zbog održavanja litije u tom gradu.

Ovim činom potvrđuje se da je vlast počela borbu sa vjerujućim narodom i crkvom, s namjerom da pokuša da umiri narod koji je odlučno krenuo u obračun sa onima koji hoće da im otmu svetinje.

Napominjemo da je otac Željko Ćalić jedna od izuzetno cijenjenih ličnosti u našem gradu, sveštenik koji je izuzetno poštovan zbog svoje blagosti i ugodnosti i ne zaslužuje da provede ni minuta u policijskim kazamatima vlasti. Kažu da je kriv što je na litiji bilo na stotine Danilovgrađana, što je navodno u suprotnosti sa preporukama nekakvog NKT-a. Podsjetićemo samo da je dan prije litija u Danilovgradu održana utakmica na kojoj je bilo bar 500 ljudi. Niko nije uhapšen zbog toga a kamoli priveden na informativni razgovor.

Pozivamo nadležne da se okanu ove rabote jer je narod mnogo ružnog od njih doživio što ih je samo učvrstilo u namjeri da svetinje i sveštenike sačuvaju. Dalje ruke, urazumite se više!

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.