Категорије
Спорт

Budućnost košarke u gradiću na obali Pivskog jezera je u pravim rukama

Škola budućih košarkaša

Prije nekoliko godina, kad je riješio da prestane sa aktivnim igranjem, Miljan Vukotić vjerovatno nije mislio da će prve trenerske korake napraviti u Plužinama. U pitoreksnom gradiću na obali Pivskog jezera, prije nešto više od dvije godina počela se oblikovati ova lijepa košarkaša priča. O tome ko je Miljan Vukotić gotovo da ne treba trošiti riječi. Samo podsjećanja radi, ovaj legendarni kapiten Sutjeske, tri puta je proglašavan najboljim košarkašem Nikšića. On je i „glavni krivac“ što se u Plužinama odmotava priča o novom klubu „Piva-basket“.

– Pivljani se ponose mnogobrojnim naučnicima, umjetnicima, ali ovaj lijep kraj može i te kako biti prepoznat i po košarkaškim asovima. Evropske zvijezde Bogdan Bogdanović, Jelena i Bojan Dubljević, Jelena Knežević – Mirković potiču iz Pive, tako da ova djeca iz Plužina imaju istinske košarkaške uzore. Nakon igračke karijere, odlučio sam se za trenerski poziv, koji me je uveijek privlačio. Imao sam sreću, da moj trenerski put krene iz ovog grada, među ovim ljudima. Moja osnovna misija je da djeca zavole košarku. To su dobra djeca i mogu reći da baš svakog dana, na svakom treningu osjećam dobre vibracije kad treniram s njima.

Rad u tiniši, klinci gledaju Miljanovu demonstraticujiju i pokušavaju jednom, drugi, treći put… dok se ne nauči. Sve će jednom, kao kod učitelja, postati automatika, košarkaška, naravno. Već sada se razmišlja dugoročno, trasira se put da se selekcije ovog kluba uključe u takmičenja pod okriljem KSCG.

– Ako znaš šta hoćeš, onda znaš i kako to da postigneš. Mi imamo viziju, dugoročnu viziju kluba, kluba koji će, nadam se, biti prepoznat i van opštinskih granica. Jačamo iz dana u dan. Na prvom koraku odlučili smo se zdrave osnove. Odlučili smo se za jedini ispravan koncept – da u klub uključimo što više djece iz Plužina.

Vukotić konstatuje da se o takvih ambicijama ne bi moglo ni razmišljati da nije ogromne pomoći ljudi iz lokalne samouprave.

– Jednostavno ne mogu pronaći prave riječi za zahvalnost ljudima iz lokalne samopurave. Tu prije svega mislim na gradonačelnika Mijuška Bajagića, koji uvijek ima vremena za nas, kao i Nikola Cicmil. Veliko hvala svakako ide i na adresu direktora škole u Plužinama Nikole Agramovića, koji nam je omogućio da salu koristimo tri puta nedjeljno. – zaključio je Miljan Vukotić.

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.