Категорије
Актуелно

ПОДГОРИЦА је видовданска звијезда: На десетине хиљада грађана испред храма Христовог Васкресења

Тако је храм Христовог Васкресења у Подгорици био премали да прими све вјернике. Молебан за очување светиња почео је у 19 часова

У складу са новим правним нормама из наредбе Министарства здравља, које је Митрополија црногорско-приморска испоштовала, иако су очигледно селективне и дискриминаторне, а водећи рачуна о општем здрављу, и тјелесном и духовном, у свим црквеним општинама у Црној Гори умјесто литија које су биле раније пријављене, вечерас, 28. јуна служи се молебни за очување светиња.

Након молебана у храму Христовог Васкрсења свештенство МЦП је позвало окупљене да не праве никакве самоиницијативне шетње „чувајући прије свег своје хришћанско и људско достојанство“.

Подгорица

Тако је храм Христовог Васкресења у Подгорици тренутно премали да прими све вјернике. Молебан за очување светиња почео је у 19 часова.

Такође, како сазнаје наш портал вечерас ће се испред храма Христовог Васкрсења након молебна обратити љекари, професори, новинари и студенти, који су протеклих дана потписали апел за одбрану светиња.

Раније је најављено, да ће вечерас и Даница Црногорчевић, млада умјетница која се бави етно, традиционалном и духовном музиком премијерно извести нову пјесму „Весели се српски роде” коју је написао њен супруг, ђакон Иван Црногорчевић.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.