Категорије
СНП

Klica sprovodi klasično partijsko zapošljavanje koje ruši temelje naše države

Saopštenje za javnost OO SNP Žabljak

Nažalost, u Rožajama se pojavilo dosta slučajeva korona virusa i nadamo se da će se situacija što prije stabilizovati. Međutim, iz ovog grada je krenuo i drugi opasan virus oličen u čovjeku koji je sinonim za klasično partijsko zapošljavanje koje ruši temelje naše države. Naime, Elvir Klica i aktivisti vladajuće koalicije počeli su sa kupovinom glasova, pa uveliko zapošljavaju u Nacionalnim parkovima bez neophodnih konkursa i oglasa.

Novozaposlenim i partijski podobnim radna sedmica traje manje radnih dana, a mi opravdano sumnjamo i manje časova nego stalno i odavno zaposlenim u ovoj firmi. O zaradama ne treba posebno ni govoriti, one su obično značajno veće, a sa gotovo stalnim, nezasluženim stimulansima i gotove izjednačene sa onima koje primaju zaposleni koji se nalaze na višim i odgovornijim pozicijama koje podrazumijevaju i mnogo više radnih obaveza. Naime, novozaposlenima su gotovo jedina zaduženja naplata ulaznica turistima iako je zbog novonastale situacije izazvane pandemijom korona virusa turistička sezona, a samim tim i posjeta Nacionalnim parkovima, dovedena u pitanje.

Prema našim pouzdanim saznanjima, ima zaposlenih kojima se rješenja daju i retroaktivno po nekoliko sedmica, pa i mjeseci. Pritom, potrebno je naglasiti da su ova rješenja potpisivana u partijskim kancelarijama, automobilima, kioscima, restoranima, ali svakako u firmi i u upravi Nacionalnih parkova nijesu, bar od strane zaposlenih, od kojih su neki tvrdili i da ništu nijesu potpisali.

Valjda je Durmitor naš kao i vaš, i ostali parkovi naši kao i vaši, pa pitamo gospodu iz vlasti da li i mi možemo u njima da radimo ili je to jedino rezervisano za one iz SD i DPS bilježnice sigurnog glasa. Zbot toga, pitamo direktora NPCG Elvira Klicu, direktora NP Durmitor i ostale odgovorne u ovom firmi da kažu da li je istina ono o čemu priča cijeli Žabljak.

Dok nam vi objasnite, pozivamo nadležne institucije, inspekciju, Tužilaštvo, Vladu i ostale da blagovremeno reaguju povodom ovog pitanja, i to isto onako blagovremeno kao što to čine prema sveštenicima i opozicionim aktivistima i funkcionerima i kada ništa nijesu krivi i kada je jasno da se radi samo o prekoračenju ovlašćenja onih kojima je, nažalost, dopalo da vrše vlast u Crnoj Gori.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.