Категорије
СНП

Napad na Rakočeviće još jedna sramna stranica u istoriji Crne Gore

Saopštenje za javnost Odbora SNP Glavnog grada Podgorica

Porodica Rakočević iz Donjih Kokota preživjela je prije nekoliko dana svojevrsni linč. Naime, njihove komšije su kuću Rakočevića zasule kamenjem, flašama i jajima samo zato što se izjašnjavaju kao Srbi.

Da zlo bude veće, u trenutku napada u kući se nalazila šestomjesečna beba i osamdesetogodišnji svekar i svekrva Jovane Rakočević, koji su u to vrijeme radili u bašti i mogli biti ozbiljno povrijeđeni.

Uz uzvike „Srbe na vrbe“ koji su se mogli čuti samo u vrijeme rata i od kojih sve razumne ljude podilazi jeza, neodgovorni pojedinci su bukvalno izvršili napad na Rakočeviće, želeći da im pokažu da su u Crnoj Gori nepoželjni i da treba da idu u Srbiju.

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica pita da li se nalazimo u Hrvatskoj za vrijeme rata ili na Kosovu, pa su Srbi primorani da doživljavaju ovakve sramne atake samo zato što ne kriju svoju nacionalnu pripadnost i učestvuju na litijama Mitropolije crnogorsko-primorske. Za stvaranje ovakvog ambijenta najodgovornija je aktuelna vlast, predvođena predsjednikom Crne Gore, koji raspirivanjem antisrpske histerije i međunacionalne mržnje pokušava da zadrži svoju poljuljanu poziciju.

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica zahtijeva od nadležnih organa hitnu reakciju i adekvatno procesuiranje odgovornih lica, koji su na ovako brutalan način napali i uplašili jednu porodicu koja nikome ništa loše nije uradila. Ukoliko to izostane, dobićemo još jednu potvrdu da živimo u zemlji u kojoj su bezakonje, nepravda i sila osnovni principi djelovanja.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.