Категорије
СНП

Sloboda je na vidiku, moramo izdržati!

Crna Gora je izgleda postala policijska država

Poslije svega što se dešava u Crnoj Gori jasno je da smo postali policijska država. Umjesto da štiti, policija je postala organ koji represijom sije strah kod građana, ne izvršavajući svoje obaveze i zadatke tamo gdje je potrebno.

Funkcionerima opštine zabranjeno je da rade, novinari se grubo izbacuju, dok se odbornicima ne dozvoljava ni ulazak u salu da obavljaju svoju fuknciju zbog koje su izabrani. Zloupotreba policije, sudstva i tužilaštva, represivne mjere protiv opozicije, medija, pa čak i djece, dokaz su da živimo u državi u kojoj se Ustav i zakoni gaze na najbrutalniji način.

Osnovno pitanje je kako se suprotstaviti sve većoj represiji, koja je odraz panike i straha režima od gubitka vlasti na državnom nivou. Oni koriste nasilje jer znaju da na demokratskim izborima ne mogu opstati na vlasti. Hrabri javni nastupi ljekara, profesora univerziteta, advokata, novinara, sportista i studenata, koji su prevazišli svoje strahove predstavljaju pravi putokaz za ostale.

Socijalistička narodna partija je sve vrijeme pozivala opoziciju da sjednemo i zajednički donesemo odluke šta i kako dalje, da li uopšte izlaziti na izbore. Rješenje problema je vidljivo, narod je osiromašen i nije za diktaturu, i iskreno želi promjene. I kakav god dogovor unutar opozicije da bude, SNP će nastaviti mirnim putem i svim zakonom raspoloživim sredstvima da pruža otpor ovom režimu. Svima je vidljivo da se nazire kraj diktature.

Sloboda je na vidiku – moramo izdržati!

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.