Категорије
СНП

Obraćanje Petra Pera Divanovića iz Paštrovića, člana SNP CG od osnivanja, rođenog strica Nikole Divanovića

NIKOLA, VRATI SE ISKONSKIM VRIJEDNOSTIMA SVOG PLEMENA!

U skladu sa slobodarskom i svetosavskom tradicijom Paštrovića, obraćam se javnosti Budve i Crne Gore ovim saopštenjem.

Najoštrije osuđujem sve napade na Mitropoliju crnogorsko-primorsku Srpske pravoslavne crkve. Takođe, najoštrije osuđujem krađu narodne izborne volje koja se desila od strane Demokratske partije socijalista i njenih satelita i brutalnu upotrebu sile od strane policije nad mirnim i ponosnim budvanskim narodom. Ali takođe osuđujem i postupak mog bratanića Nikole Divanovića, koji je grubom silom i uz pomoć policije, pendreka i suzavca, izabran za tobožnjeg gradonačelnika, čime je grubo uvrijedio svoje pretke i čestite Paštroviće i bacio na sebe ljagu.

Pozivam ga da predsjednički mandat ostavi onome koga je narod izabrao i vrati se iskonskim vrijednostima svog plemena i barjaktarske kuće Divanovica.

Svi srebroljupci su kroz istoriju osuđeni na prezir i bojkot sredine u kojoj žive. Ne dozvoli, sinovče, da takav biljeg obilježi i tebe. Za dva mjeseca će redovni izbori u našem gradu, pa se kandiduj do mile volje i ne brukaj se više. Samo što će prebijeni i poniženi Budvani tada, 30. avgusta, jednim potezom olovke na političku marginu, da ne upotrijebim neku grubu riječ, poslati sve izvršitelje ovog puča protiv naroda, uključujući i tebe Nikola.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.