Категорије
СНП

Umjesto biračkim spiskovima Nuhodžić i Veljović se bave rušenjem konaka i prebijanjem građana

Vidjeli smo koliko je Veselin Veljović bio ekspeditivan da obezbijedi podršku policije u sramnom postupku rušenja konaka pri manastiru Svetog Vasilija Ostroškog na Briskoj gori, kod Ulcinja. Taj posao je bio toliko hitan da je bilo neophodno angažovati pripadnike Protivterorističke i Posebne jedinice policije kako bi se srušio manastirski konak u gradu koji vrvi od nelegalnih objekata svake vrste.

Zbog konaka i prebijanja građana po Budvi Veljović nije imao vremena da se sa ministrom unutrašnjih poslova konsultuje oko biračkog spiska i da mu ukaže na potrebu ispunjavanja njegovih zakonom propisanih obaveza. Tako, Zakon o biračkom spisku u članovima 16 i 17 jasno propisuje da je MUP dužno tri dana od dana raspisivanja izbora javno oglasiti na svom veb sajtu i preko sredstava javnog informisanja da izlaže birački spisak, odnosni dio biračkog spiska za jedinicu lokalne samouprave za koju su raspisani izbori na uvid biračima, i obavještava ih o vremenu i načinu uvida, kao i o mogućnosti da zatraže promjenu podataka upisanih u birački spisak. Takođe, Ministarstvo je dužno da u roku od 48 sati od dana raspisivanja izbora javno objavi u svim dnevnim listovima i na svojoj veb stranici numerički tabelarni prikaz o promjenama nastalim u biračkom spisku. Ništa od toga nije urađeno.

Dakle, umjesto da se bavi onim što mu je u opisu posla i da obezbijedi pošten i zakonit izborni proces, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić sve snage ulaže u odbranu Veljovićevih sramnih napada na slobodne građane, opozicionare i odbornike u Budvi, kao i na hapšenje desetina sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske.

Vrijeme je da Veljović i Nuhodžić objasne otkud 541.000 birača u zemlji koja broji 622.000 stanovnika i šta ćemo sa desetinama hiljada fantom birača koji decenijama donose „pobjede“ Demokratskoj partiji socijalista.

SNP CG zahtijeva od čelnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije da se pozabave biračkim spiskovima, da stave na uvid javnosti ono što su po zakonu dužni i da prestanu da opstruiraju izražavanje slobodne volje građana na izborima, a sve sa ciljem golog opstanka na vlasti.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.