Категорије
СНП

Predstavnici vlasti se rastrčali po terenu kako bi osigurali glasove

Po starom običaju, nosioci visokih državnih funkcija rastrčali su se ovih dana po Crnoj Gori da otvaraju nove objekte, započinju i obećavaju buduće, sve u cilju obezbjeđenja dodatnih glasova na predstojećim izborima.

Najviše u tome prednjače predsjednik i potpredsjednik Vlade Duško Marković i Milutin Simović koji gotovo svakog dana obilaze teren, koristeći na taj način institucionalnu prednost koju uživa vladajuća struktura.

U stopu ih prati gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković koji svako malo otvara radove i presijeca vrpce. Koliko mu je bitno da pokaže da se u Podgorici radi i gradi i da motiviše građane da glasove daju DPS-u pokazuje činjenica da je promovisao početak infrastrukturnih projekata vrijednosti preko 42 miliona eura. Pritom, neki od njih kao što su put Golubovci-Mataguži i rekonstrukcija bulevara na Zabjelu, započeti su u jeku predizborne kampanje iako nisu predviđeni Programom uređenja prostora Glavnog grada za ovu godinu ili je tender trebalo da bude raspisan tek krajem godine.

Socijalistička narodna partija Crne Gore podsjeća da je zloupotrebu državnih resursa i funkcija konstatovala i posmatračka misija ODHIR-a tokom predsjedničkih izbora 2018. godine, ističući da je tadašnji kandidat DPS-a Milo Đukanović imao institucionalnu prednost.

Imajući u vidu da zbog pandemije korona virusa opozicione partije ne mogu obavljati veći dio terenskih aktivnosti i da su zabranjena politička okupljanja, jasno je da je trenutna situacija bukvalno idealna za promovisanje navodnih rezultata vlasti. Vlada je sa istom namjerom posle dvije godine reaktivirala Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o PIO želeći da osigura glasove penzionera dajući im za 16 eura veću minimalnu penziju. Istovjetan je slučaj i sa pozivom Vlade Mitropoliji crnogorsko-primorskoj da se nastavi sa pregovorima o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

Međutim, predstavnici vlasti moraju imati na umu da narod dobro pamti, da je svjestan svih afera i zloupotreba koje su se desile u protekle četiri godine, ali i onih od ranije, da nije zaboravio „Snimak“, „Kovertu“, „Stanove“ i brojne druge mahinacije i da će znati na izborima da izabere pravu stranu.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.