Категорије
СНП

Potučeni do nogu a i dalje bi da vladaju

Slađana Kaluđerović, predsjednica OO SNP Golubovci i odbornica u lokalnom parlamentu

Aktuelna vladajuća struktura Opštine Golubovci izgubila je svaki mogući legitimitet za upravljanje Zetom, jer je na parlamentarnim izborima doživjela težak poraz, zbog čega zahtjev za skraćivanje mandata trenutnoj većini u lokalnom parlamentu predstavlja potpuno logičan i demokratski slijed događaja.

Na izborima 30. avgusta, DPS je, zajedno sa sve SD-om i SDP-om, osvojio svega trećinu ukupnog broja glasova u Zeti, što znači da su, kao nikad do sada, potučeni do nogu.

U svakoj iole demokratskoj zemlji, nakon ovakvog poražavujućeg rezultata opcije koja je na vlasti, ekspresno bi uslijedile ostavke. To se, nažalost, ne može očekivati od vlasti DPS-a u Golubovcima, uprkos činjenici da su sa svega 30 procenata osvojenih glasova, na nivou Zete, ostvarili još veći fijasko nego na državnom nivou.

Takav izborni rezultat DPS-a u Zeti predstavlja ogledalo njihove vladavine u proteklom periodu, koju karakterišu nesposobnost, nerad, nemarnost, neunčikovitost, a jedini rezultat bila im je afera „Koverta“.

Umjesto da su, nakon te afere, podnijeli ostavke i koliko-toliko pokazali političku zrelost i time donekle zaštitili ugled Zete, lokalni DPS funkcioneri su, po ko zna koji put, lične interese stavili u prvi plan i nastavili da vladaju iz udobnih fotelja, bez potrebe da makar upute izvinjenje građanima Zete.

Smatrali su da su nedodirljivi i da zakoni ne važe za njih, ali im je rezultat parlamentarnih izbora pokazao da im je ubjedljiva većina građana Zete okrenula leđa.

Zato, mogu lokalni DPS funkcioneri i nakon parlamentarnih izbora da ignorišu volju građana Zete i da još jednom pokažu da kod njih ne stanuju demokratski maniri, ali jedno je sigurno – samo je pitanje dana kada će, većinskom voljom građana, biti poslati tamo gdje im je i mjesto – u političku penziju.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.