Категорије
Друштво

Владика Јоаникије: Од нове власти очекујемо да нам обезбиједи обим права који има Римокатоличка црква по уговору државе са Светом столицом

Епископ Јоаникије је у интервјуу Телевизији Храм казао да се нада да ће нова власт у Црној Гори довести способне људе који ће знати да решавају проблеме у држави

Српска православна црква у Црној Гори очекује од нове власти да добије статус какав има Римокатоличка црква по уговору државе и Ватикана, рекао је епископ будимљанско-никшићки Јоаникије.

Епископ Јоаникије је у интервјуу Телевизији Храм казао да се нада да ће нова власт у Црној Гори довести способне људе који ће знати да решавају проблеме у држави.

„Ми само очекујемо да ће Црква, као и све друге вјере у Црној Гори, добити онај статус који заслужује. Што се нас тиче, то је само оно што је добила Римокатоличка црква уговором између Црне Горе и Свете столице, тај обим права који је Римокатоличкој цркви у Црној Гори обезбеђен тим уговором. Ја сам задовољан ако и ми будемо имали исти обим права, иако смо већинска вјера“, поручио је владика Јоаникије.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.