Категорије
СНП

Saopštenje za javnost Odbora SNP Glavnog grada Podgorica

UPRAVA GLAVNOG GRADA ŠTO PRIJE DA RIJEŠI PROBLEME MJEŠTANA ULICE 18. JULA ‼

Socijalistička narodna partija je još prije godinu dana upozoravala na očajno stanje u kojem se nalazi Ulica 18. jula u Podgorici. Rekonstrukcija ulice počela je u maju ove godine, a završetak radova bio je planiran za avgust. Međutim, mještani ovog dijela grada ukazuju da se sa radovima uveliko kasni, odnosno da je raskopano svega sto metara ulice, te da su se pojavili nepredviđeni problemi o kojima gradska uprava ne vodi računa.

Neki od stanovnika ove ulice su zbog velike kiše i neobezbijeđenog gradilišta i kanalizacionih cijevi imali velike teškoće. Glavni uzrok problema je što gradilište svakodnevno ostaje neobezbijeđeno, pa dolazi do poplava. Fekalna kanalizacija je ostavljena otvorena, kroz nju je probila voda pa je sa muljem, pijeskom i lišćem poplavila desetak kuća i podruma.

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica smatra da je ovo bio još jedan predizborni marketinški trik administracije Ivana Vukovića, te da se odustalo od realizacije projekta čim su se pojavile prve neprilike.

Ukazujemo da se ova ulica nalazi na svega kilometar od centra grada, da se pruža paralelno sa Dalmatinskom ulicom, te da se u njenoj blizini nalazi veliki broj važnih objekata, kao što su Saborni hram Hristovog Vaskrsenja, Dom zdravlja Blok V, tržni centar „Bazar“, benzinska pumpa, prodavnice bijele tehnike, auto servisi, itd.

Zbog svega navedenog, zahtijevamo od uprave Glavnog grada da što prije počne ozbiljno da se bavi ovim pitanjem i da olakša život mještanima pomenute ulice.

Foto: SNP

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.