Категорије
СНП

СНП: ОДЛАЗЕЋИ МИНИСТАР ПРОСВЈЕТЕ НИЈЕ РАЗМИШЉАО О ТЕШКОЋАМА ОРГАНИЗОВАЊА НАСТАВЕ, АЛИ НИЈЕ ПРОПУСТИО ДА УЗМЕ СТАН ПО ПОВОЉНИМ УСЛОВИМА

Данас званично почиње школска година. Подсјећамо, број обољелих од корона вируса у Црној Гори је досегао забрињавајућих 500 на 100 хиљада становника, што нас сврстава у сами „врх“ у свијету.

Остају нелогичност, о којима јавност говори, попут: зашто огрнаичавање кретања од 22 до 5 сати, зашто затварање угоститељских објеката, зашто забрана посјета породицама – када ће у школским клупама бити велики проценат дјеце – из истих породица којим је све ово горе забрањено.

„СНП ЦГ дијели забринутост свих родитеља чија дјеца сјутра крећу у школе. Јасно је да у условима изразито повећаног броја обољелих и преминулих од Ковида 19 нико у Црној Гори не може са радошћу обиљежити овај дан. То, наравно, посебно тешко пада првацима, који се први пут срећу са школом, и њиховим родитељима, за које би почетак школских обавеза требало да буде својесврстан празник“, саопштили су из Социјалистичке народне партије.

Умјесто тога, дио ученика ће похађати наставу регуларно, док ће други то чинити преко интернета. Није јасно како ће епидемиолози спријечити ширење заразе када се дјеца нађу у учионицама када се показало да ни до сада нисмо добро управљали цијелим процесом, односно да смо за врло кратко вријеме од корона фри постала земља најпогођенија вирусом.

„Када је у питању онлине настава, треба имати на уму да немају сва дјеца интернет, телефон или рачунар, те да нису у могућности да на овај начин извршавају своје школске обавезе. Такође, врло често се дешава да дјеца из исте породице која су у различитим разредима имају онлине наставу у истом временском интервалу, па је немогуће да сви испрате наставу, осим ако немају више рачунара„, поручују из ове партије.

Наравно, о овим тешкоћама одлазећи министар просвјете није размишљао, али није пропустио да узме стан по повољним условима од новца истих тих грађана чије проблеме није у стању да ријеши.

„Нова власт ће се у наредном периоду максимално потрудити да изађе у сусрет потребама дјеце и родитеља и учиниће све да из поменутих проблема изађу што мање оштећени“, закључују из СНП ЦГ.

Извор: ИН4С
Фото: Волим Подгорицу

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.