Категорије
Друштво

U sklopu projekta T.A.R.A. u Plužinama održan sastanak za pripadnike spasilačkih službi

PLUŽINE – Pandemija virusa korona usporila je realizaciju projekta „Turizam, adrenalin i rafting avantura (T.A.R.A.)” koji u partnerstvu sprovode opštine Plužine i Foča, konstatovano je na jučerašnjem drugom po redu koordinacionom sastanku koji je za pripadnike spasilačkih službi održan u Plužinama. Unapređenje bezbjednosti turističkih lokacija ključna je aktivnost koja, osim sastanaka podrazumijeva i nabavku spasilačke opreme kojom će poboljšati rad službi civilne zaštite, policije, zdravstvenih ustanova, vatrogasnih i službi zaštite i spasavanja dvije opštine.

-Kada epidemiološka situacija dozvoli, organizovaće se i zajedničke vježbe spašavanja, te urediti bezbjedonosne izlaze u kanjonu Tare. Jedna od tema predavanja odnosila se i na planiranje u sistemu zaštite i spasavanja sa fokusom na izradu planova zaštite i spasavanja na nacionalnom, lokalnom i preduzetnom nivou, kao osnovu za sprovođenje mjera zaštite i spasavanja u preventivnoj, operativnoj i sanacionoj fazi. Analizirani su rizici na turističkim lokacijama u ovim opštinama i načini postupanja službi spasavanja. Razmijenjena su iskustva u dosadašnjem radu, te dati predlozi za teme preostalih šest koordinacionih sastanaka. Za učesnike su obezbijeđeni materijali u vidu vodiča, brošura i uputstava o postupanjima u slačjevima požara, poplava i zemljotresa – saopšteno je nakon sastanka.

Projekat T.A.R.A. Plužine i Foča realizuju u saradnji sa Parkom prirode „Piva” i fočanskom TO. Aktivnosti, koje će trajati do kraja novembra naredne godine, finansira Evropska unija.

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.