Категорије
Актуелно

На сједници скупштине сјутра на Цетињу мијењају пословник

Црногорски парламент сјутра ће се на Цетињу изjаснити о допунама Пословника коjима jе предвиђено да посланик коjем jе, због ванредне ситуациjе изазване епидемиjом ковид-19, ограничена слобода кретања може гласати на сjедницама Скупштине и њених радних тиjела на даљину (онлаjн). Допуне Пословника предложили су предсjедници свих посланичких клубова, а све како би се створили услови за несметан рад парламента у доба короне. Таj начин гласања први пут ће се примиjенити на сjедници парламента 2. децембра, када ће мандатар Здравко Кривокапић образложити програм и персонални састав нове владе.
Посланик jе дужан наjкасниjе до почетка сjеднице да обавиjести предсjедника Скупштине, односно радног тиjела, у писаноj или електронскоj форми (мејлом), о постоjању разлога за учествовање у раду сjеднице на даљину.

– Сjедница на даљину спроводи се путем информационе технологиjе коjа омогућава пренос података, слике и звука у реалном времену, таквог квалитета да се без сумње може утврдити идентитет посланика коjи одлучуjе – наводи се у допунама Пословника.
Скупштина на сjедници на даљину одлучуjе jавним гласањем: употребом електронског система за гласање, дизањем руке, прозивком или употребом информационе технологиjе. Ове одредбе ће важити до 31. децембра ове године.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.