Категорије
СНП

Poslanica SNP-a i šef Odborničkog kluba te partije u lokalalnom paralamentu Milosava Paunović ističe da su poražavajući rezultati o broju nezaposlenih u Beranama

Poslanica SNP-a i šef Odborničkog kluba te partije u lokalalnom paralamentu Milosava Paunović ističe da su poražavajući rezultati o broju nezaposlenih u Beranama plod pogubne ekonomske politike koju je poslednjih decenija sprovodila vlast u Crnoj Gori.

-Za ovako poražavajuće podatke nije odgovorna samo trenutna pandemija već višedecenijsko sistematsko uništavanje naše industrije i privrede. Očekujemo od Vlade Crne Gore da u narednom periodu ovaj problem riješi tako što će nam omogućiti ono što nam je najpotrebnije, a to je oporavak privrede i otvaranje novih fabrika i pogona. Uz to, potrebno je ulaganje u razvoj poljoprivrede, kako bi građani imali gdje da se uposle i obezbijede egzistenciju svojoj porodici. Na taj način će se smanjiti siromaštvo i konstantno iseljavanje stanovništva Berana, koje se dešava isključivo zbog ekonomskog momenta – navela je Paunović, dodajući da građani Berana i sjevera Crne Gore očekuju da će nova Vlada osnovati Fond za razvoj sjevera i tako ispuniti dato predizborno obećanje.

Ona je istakla da lokalna uprava u svakom momentu, u cilju otvaranja novih radnih mjesta, stoji na raspolaganju ljudima koji se bave biznisom i različitim vidovima proizvodnje, onoliko koliko joj to zakonske mogućnosti dozvoljavaju.

– Mi pozivamo sve koji su kadri da kroz instaliranje proizvodnih pogona i kroz druge vidove valorizacije potencijala sa kojima raspolažemo otvaraju radna mjesta u našoj opštini – poručila je Paunović.

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.