Категорије
Актуелно

Макрон – Кривокапићу: Желим да успијете у борби са корупцијом

Кривокапић поручио jе француском предсjеднику да посебно циjени исказану спремност Француске да подржи реформске процесе у Црноj Гори

Предсjедник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић разговарао jе путем видео линка са француским предсjедником Емануелом Макроном. Теме разговора биле су билатерални односи, евроинтеграциjе, регионална сарадња и епидемиолошка ситуациjа.

Кривокапић је поручио француском предсjеднику да посебно циjени исказану спремност Француске да подржи реформске процесе у Црноj Гори и испуњавање обавеза из захтjевне европске преговарачке агенде.

Предсjедник Владе истакао jе да, чак ни у отежаним условима услиjед пандемиjе коронавируса, висок степен солидарности и успjешне сарадње Црне Горе и Француске ниjесу изостали и захвалио на помоћи Француске здравственом систему Црне Горе.

Премиjер jе у разговору са предсjедником Макроном нагласио да jе Влади Црне Горе чланство у ЕУ стратешки циљ на ком његова Влада досљедно ради и улаже максимум напора, кроз 100 одсто усклађености вањске и безбjедносне политике са политикама ЕУ. Кривокапић jе захвалио на континуираноj подршци у области европских интеграциjа коjу Француска пружа нашоj земљи, како билатерално, тако и кроз активно учешће у Берлинском процесу.

– За Црну Гору jе од суштинског значаjа да подршка Француске интеграционом процесу у ЕУ не посустане, већ да се континуирано унапређуjе и прошируjе. Ми смо спремни да, нарочито у периоду француског предсjедавања ЕУ, интензивирамо сарадњу и постигнемо резултат коjи jе примjеран држави ­кандидату, коjа jе тренутно наjближа чланству у ЕУ – поручио jе премиjер Кривокапић.

Он jе нагласио да jе црногорско-француска сарадња присутна у многим областима, али и да свакако постоjи огроман потенциjал за њихово даље унапређење. Кривокапић jе нагласио да веома циjени подршку Француске у промоциjи Црне Горе као привлачне инвестиционе и безбjедне туристичке дестинациjе.

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.