Категорије
Актуелно

Лајчак са Кривокапићем: ЦГ је у доброј позицији да буде прва земља у региону која је чланица ЕУ

Влада у пуном капацитету ради на испуњавању обавеза из европске агенде, поручио премијер

Црна Гора је у доброј позицији да буде прва земља у региону која ће постати чланица Европске уније, казао је специјални представник Европске уније за дијалог Београд – Приштина и друга регионална питања Западног Балкана Мирослав Лајчак.

Лајчак се састао са премијером Владе Црне Горе Здравком Kривокапићем који је казао да вјерује у процес европских интеграција и европску перспективу.

– Влада у пуном капацитету ради на испуњавању обавеза из европске агенде како би се што прије стекли услови да Црна Гора постане пуноправна чланица – казао је Kривокапић.

Лајчак је казао да је један од приоритета ЕУ европска интеграција Западног Балкана, те да је ЕУ потребан Западни Балкан.

Он је истакао да са задовољством очекује да види даљи напредак Црне Горе на њеном европском путу кроз одлучне реформе.

– Заједничком вањском и безбједносном политиком ЕУ, чиме шаљемо јаку политичку поруку, са чиме треба наставити- додао је Лајчак.

Kривокапић је информисао саговорника о активностима на плану борбе против корупције и организованог криминала и истакао да ће Влада Црне Горе бити гарант владавине права у цјелини.

– У том смислу не видимо алтернативу. Влада је одлучна да се суочи са свим изазовима како би Црна Гора у најкраћем року била спремна за чланство – додао је он.

Саговорници су се сагласили да је Црна Гора важан фактор стабилности на Западном Балкану, те изразили увјерење да ће се унутрашње политичке прилике стабилизовати, у циљу јачања међупартијске подршке за процес интеграције.

У том контексту, Лајчак је нагласио да ће Европска унија наставити да пружа подршку Црној Гори.

Izvor: https://www.dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.