Категорије
СНП

Dragan Vukić, poslanik SNP CG u izjavi za „Vijesti online“:

 SVE PARTIJE U PARLAMENTU DA PODRŽE ČLANOVE SUDSKOG SAVJETA, MI SMO NAŠE ISPUNILI, OSTALO JE DO NJIH

Poslanik SNP-a #DraganVukić kazao je “Vijestima” da ako “padne” Vlada, tada treba pričati o novim modalitetima i vidjeti da li je moguće formirati novu vladu.

”Jer nekim partijama je trebalo samo sekund da odgovore da neće sa DPS-om, a ako bi se formirala tehnička ili neka nova Vlada, morali bi da budu sa njima u Vladi, odnosno, DPS bi imao najveći broj resora u toj novoj takozvanoj Vladi”.

On je istakao da je aktuelna, 43. manjinska Vlada bila ponuđena svima, na određenim principima.

”Ti principi su i dalje na snazi što se tiče SNP-a. SNP nije odustao od svojih programskih principa, a ni od onih principa zbog kojih smo ušli u 43.Vladu Crne Gore. Jedan od tih smo ispunili a to je potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC”.

Istakao je da je drugi princip Zakon o porijeklu imovine, treći popis stanovništva, evropska agenda, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, zatvaranje pregovaračkih poglavlja, a da sve to mora da prati bolji standard građana Crne Gore.

Aktuelna Vlada formirana je 28. aprila, i osim GP URA, čine je SDP, SNP, CIVIS i stranke manjinskih naroda. Parlamentarnu podršku, bez učešća u njoj, davao joj je DPS.

Vukić očekuje od svih partija u parlamentu da podrže članove Sudskog savjeta, “prvenstveno od onih koji su rekli da kad se potpiše Temeljni ugovor tada će glasati za članove Sudskog savjeta”.

”Mi smo ispunili naše, ostalo je do njih”.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.