Категорије
СНП

Odgovor Kabineta predsjednice Skupštine Crne Gore Danijele Đurović na pitanje „DAN“-a:

PREDLAGAČ ZAKONA O TERITORIJALNOJ ORGANIZACIJI PROPUSTIO PRILIKU DA UGRADI ODREDBE KOJIM BI DEFINISAO PITANJE SASTAVA OIK ZETA

Iz kabineta predsjednice Skupštine Crne Gore Danijele Đurović kazali su da je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore Skupština na vanrednom zasijedanju usvojila 16. avgusta, nakon čega je upućen predsjedniku Crne Gore radi donošenja ukaza o proglašenju zakona.

– Na sjednici od 16. avgusta nije imenovana OIK novoosnovane opštine Zeta, jer zakon kojim Zeta dobija status opštine još nije bio stupio na snagu. Činjenica je i da je propuštena prilika u fazi razmatranja predloga zakona na sjednici Skupštine da podnosilac predloga, amandmanskim djelovanjem, ugradi odredbe kojim bi definisao i ovo pitanje na način kako je to bio slučaj ranije, prilikom formiranja novih opština, recimo opštine Petnjica.

Saglasno Ustavu i poslovniku Skupštine Crne Gore, u periodu od prvog radnog dana u avgustu do posljednjeg radnog dana u septembru, na zahtjev predsjednika Crne Gore, Vlade ili najmanje trećine ukupnog broja poslanika, može se sazvati Skupština na vanredno zasijedanje, a za dnevni red podnosilac zahtjeva može predložiti samo akta koja su u njegovoj nadležnosti za predlaganje.

Za 2. septembar zakazano je vanredno zasijedanje, za koje je dnevni red odredio podnosilac zahtjeva, i na istom nije predviđeno imenovanje sastava OIK Zeta – kažu iz kabineta.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.