Категорије
СНП

Potpredsjednik Vlade i lider SNP CG Vladimir Joković za Borbu:

O PONUDI ANDRIJE MANDIĆA PRVO DA SE IZJASNE ONI KOJI SU SRUŠILI VLADU I DA KAŽU IMAJU LI DOGOVOR SA DPS-om

Potpredsjednik Vlade u tehničkom mandatu, ministar poljoprivrede i predsjednik SNP-a #VladimirJoković kazao je za Borbu da će SNP razmotriti ponudu za razgovor predsjednika Nove srpske demokratije i jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića, kada se izjasne oni koji su srušili Vladu Dritana Abazovića.

„Što se SNP-a tiče, mi smo uvijek spremni da razgovaramo. Mislim da prvo oni koji su oborili ovu Vladu treba da kažu da li imaju dogovor sa DPS-om i da li žele da uopšte pričaju sa starom parlamentarnom većinom. To je isti model kao onaj koji su oni sproveli tokom zasijedanja parlamenta kada smo mi pokušali rekonstruisati postojeću Vladu, gdje su rekli da im donesemo 32 potpisa, pa će oni razmotriti to“, kazao je Joković.

Lider SNP podvlači da je na njima da li prihvataju ponudu DF-a.

„Oni koji su srušili Vladu, neka kažu šta žele. Ovdje mislim na Demokrate i na one druge koji su srušili Vladu, a zna se koji su. Moramo vidjeti da li oni prihvataju sve ovo i kad vidimo da li ima smisla. Naravno, mora se konsultovati i URA jer bez njih nema većine. URA je bila izuzetno korektna prilikom svih ovih procesa. Mi negdje naprosto smatramo da treba da ostanemo zajedno“, kazao je Joković.

On govori da je besmisleno razgovarati o većini, jer te većine nema bez URE i SNP-a.

„Prvo bi trebali da se izjasne oni za koje smatram da imaju dogovor sa Demokratskom partijom socijalista“, zaključio je Joković za Borbu. 

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.