Категорије
СНП

Посланица СНП ЦГ Милосава Пауновић за „ИН4С“:

СНП НИКАДА НИЈЕ БИЛА ПРЕПРЕКА БИЛО КАКВИМ ДОГОВОРИМА ВЕЋИНЕ ОД 30. АВГУСТА 2020. ГОДИНЕ

Политичка ситуација у Црној Гори је лоша. Велики су сукоби на политичкој сцени и атмосфера је генерално затрована. Сви причају о неким разговорима, компромисима, квалификованој већини, помирењу и путу ка ЕУ, а у ствари се понашају потпуно супротно и неодговорно, казала је за ИН4С, посланица Социјалистичке народне партије, #МилосаваПауновић.

Исти они политички субјекти, како је казала, који су одбили договоре и прије формирања 43. Владе и у процесу формирања 43. Владе, када су преговори већине од 30. августа били организовани, одбили су договор и сада. То су свакако Демократе, јер очигледно њима није партнер био ни тада, а ни сада ни СНП, ни ДФ, ни УРА. Пуна су им уста договора „старе већине“, а ни са ким од тих конституената нису у „добрим односима“, тако да је свима јасно да је та прича празна. Изгласали су неповјерење 43. Влади, без икаквог даљег плана и рјешења. Ако је истина да неће коалирати са ДПС-ом, а ситуација је већ таква каква је, онда не видим никакво даље рјешење осим наставка блокаде извршне власти, а видимо и најаву блокаде законодавне власти у виду смјене предсједнице Скупштине Црне Горе од стране истог политичког субјекта.

„Управо су они у претходном периоду, потпомогнути од стране појединих посланика, били ти који су блокирали и договоре око Тужилачког савјета више од пола године и на тај начин су помогли да Миливоје Катнић остане на мјесту СДТ-а све до пензије, а у међувремену да се многи докази униште, сакрију и многи осумњичени за криминал побјегну из Црне Горе, што нам је показала и афера „скy апликацијe“, истакла је Пауновић и додала:

СНП никада није био препрека тим договорима, никада нисмо спорили ни једног предложеног кандидата, а сада када видимо очигледни напредак СДТ-а слушамо да су они били ти који су дали допринос деблокади тужилаштва. Управо је било супротно и то је једина истина.

Шта ће се даље дешавати и да ли ће доћи до формирања политичке владе на принципу 30. августа, тј. да ли је дошло до закулисних договора са ДПС-ом, насупрот испруженој руци ДФ-а, СНП-а и УРЕ, показаће вријеме.

Што се тиче режима Мила Ђукановића, вријеме је показало да је ова политичка опција на кољенима. Све локалне изборе одржане у међувремену су изгубили, а и ове ће који су у најави ускоро. У позицији су да подржавају туђа рјешења, а све у страху од рада СДТ-а јер се једна по једна њихова перјаница приводи руци правде и колико год да саботирају и вуку одређене потезе ка блокади државе и власти неће избјећи да се овај процес доведе до краја. Јасно је да ДПС никада више неће имати оволико посланика у парламенту и да су управо овакви потези последњи покушај да консолидују своје бирачко тијело и покушају спасити што се спасити да. Управо их овај страх спрјечава да се реформишу и не би ме изненадило да на предстојећим предсједничким изборима поново Мило Ђукановић буде кандидат, што је потврда свега овога о чему сам говорила.

У каквом се стању налазе говори и чињеница да је 43. Влада коју су мањински подржали управо потписала Темељни уговор са СПЦ, а када је припремљен Закон о поријеклу имовине, који ускоро треба да се нађе пред посланицима, тада је влада пала. Толико о враћању ДПС-а на власт од стране 43. Владе, а Демократе који су им купили ово мало времена и дали шансу да још неко вријеме креирају процесе, треба да сносе последице пред судом грађана – на предстојећим изборима, што ће народ свакако препознати.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.